Малките големи герои от април' 1876

Отпътуване  в 6:00 ч.  за Брацигово. Пристигане в града.

Градчето няма да ви предложи лукса на другите ни планински курортни градове, но  пази духа на отдавна отминалото време, когато хората не заключваха входните си врати и обичаха да си помагат.

Посещение на Историческия музей  с единственото оригинално черешово топче в България, оригинални пушки, ятагани, пищови,  знамето на въстаниците, къщата музей „Васил Петлешков“, етнографски комплекс Поповата къща, устава на дюлгерския еснаф. Тук е съхранен и прочутият речник на майсторите, състоящ се от около 700 думи, с които те са наричали важните за дейността си пособия и елементи, за да не издават тайнството на занаята.

В непосредствена близост до сградата на музея е и Етнографския музей на града, където се помещава и музеят на брациговските майстори строители и създадената от тях Архитектурна школа. Поемете ли още нагоре ще се озовете в сърцето на стария градски квартал и ще видите автентични възрожденски къщи.

В Брацигово можете да си налеете и минерална вода, която ще откриете в края на града, в посока Пещера.

Отпътуване за  късноантичната и средновековна крепост Перистера „Гълъбовата крепост“)  на километър от  от центъра на  Пещера.

Фотопауза пред символите на Пещера – часовниковата кула, Винпром Пещера и  фабриката за обувки.

Продължаваме за за пещерата „Снежанка“- една от най-красивите пещери в България. Наричана е още „Перлата на Родопите” и е включена в списъка на 100-те национални туристически обекта. Обявена е за природна забележителност от 1961 г. Разстоянието от паркинга до пещерата 3 км се изминава пеша през гора. В своите само 145 метра дължина тя е събрала всички форми на пещерни образувания – сталактити, сталагмити, синтрови езера и драперии. Във „Вълшебната зала“, последната, достъпна за посетители, се намира фигурата, оприличавана на приказната героиня Снежанка, дала името на пещерата.
Отпътуване за Батак.Разглеждане на музейния комплекс с беседа, снимков и документален материал, оригинални културни ценности от античността, средновековието, възраждането, Априлското въстание, Руско-турската война  и следосвобожденският период.

На връщане кафе пауза в СПА столицата на Балканите – Велинград.

Пристигане в Благоевград  вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА : 40 лева

Цената включва транспорт, водач и беседи в посещаваните обекти.

Възможни дати: 
13/09/2020

Форма за резервация

души