Ваканция на остров Евия' 2024

1 ДЕН / събота /: Отпътуване от Благоевград в 7:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Лариса – Халкида / о-в Евия / - Еретрия. Пристига се късния следобяд. Настаняване в хотел PALMARIVA BEACH 4* в курорта Еретрия, на брега на морето с хубав плаж. Вечеря.

Нощувка.

2 ДЕН / неделя /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

3 ДЕН / понеделник /: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание екскурзия до столицата на о-в - Халкида. Полудневна. Връщане в хотела за обяд.Нощувка.

4 ДЕН / вторник /: Закуска. Свободен ден за плаж или * по желание Екскурзия до Атина и туристическа обиколка на града с местен лицензиран екскурзовод. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /сряда /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

6 ДЕН / четвъртък /: Свободен ден за плаж или * по желание Екскурзия до Коринтския канал и гр. Нафплион – старата столица на Гърция. Целодневна. Вечерта обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / петък /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

8 ДЕН / събота /: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК, ЗА ПАКЕТ ОТ

7 ALL INCLUSIVE, В ЛЕВА

01/06 –08/06/24;  08/06 - 15/06/24

14/09 – 21/09/24; 21/09 – 28/09/24

На човек в двойна стая

975.00 лв.

Трети възрастен в двойна стая

777.00 лв.

Дете от 0 до 11.99 г. с двама възрастни в стая

240.00 лв.

Доплащане за единична стая

280.00 лв.

 

         Настаняването е според заетостта на хотела, в основната сграда или бунгала. Изглед море не се гарантира.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувки в хотел  PALMARIVA 4*на база ALL INCLUSIVE; www.palmarivabeachhotel.hotelbrain.com
 • WI-FI в хотела;
 • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Екскурзия до Атина 40 € - възрастен и 30 €   деца до 11.99 г.
 • Екскурзия до Халкидика - 10 € .
 • Екскурзия до Коринтски канал и гр. Нафплион – 45 € – възрастен и 35 €  - деца до 11.99 г.
 • Входен билет за Акропола  - 20 €.
 • Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.
 • Доплащане за тръгване от Пловдив – 30.00 лв на човек двупосочно;
 • Такса гориво – само, ако се наложи такава – т. 3.1 от общите условия за пътуване с Нова Турс БГ;
 • Бакшиши;

 

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място.

При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.

 

Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 200.00 лв. Те нямат включена  застраховка. Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка: 210 лв. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии, които са описани по-долу.

 

ХОТЕЛ PALMARIVA 4*

Намира се в близост до най-оживения курорт на о-в Евия - Еретрия, на брега на морето, с частен пясъчен плаж. Състои се от основана сграда и бунгала. На разположение на туристите са: 2 ресторанта, бар басейн, бар на плажа, лоби бар, 2 тенис корта, баскетбол, волейбол, мини голф, тенис на маса, водни спортове, фитнес, сауна, масаж, голям външен басейн, детска площадка, чадъри и шезлонги на плажа и на басейна. ALL INCLUSIVE програмата е до 23:00 часа и обхваща всички заведения.

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

ХАЛКИДА – столицата на о-в Евия. Интерес представляват новият и старият мост, кметството и „червената къща“ – построени в неоколониален стил, джамията с колекцията от византийски икони, средновековната църква Св.Параскева, акведукта и крепостта Карабаба. Свободно време. При повече късмет ще наблюдаваме и феномена в протока Еврип, единствен по рода си в света. Водата в този естествен канал сменя течението си на всеки 6 часа от юг на север и обратно. Това прави канала да прилича на река с множество водовъртежи в момента на смяната на течението. Според легендата именно през този канал е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно.

ЦЕНА: 10 €- възрастен и дете.

 

 

АТИНА – столицата на Гърция - град, който си заслужава да се разгледа. В този тур, заедно с професионален екскурзовод ще се разгледат: арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Президентския дворец, църквата „Метрополис”, паметника на незнайния войн, Академията. Посещение на Акропола – по желание. Входния билет не е включен в цената. Предвидено е и свободно време. Програмата не е подходяща за трудно подвижни хора. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Целодневна екскурзия, обядът в хотела отпада.

ЦЕНА: 40 €- възрастен и 30 €  деца до 11.99 г.

 

 

КОРИНТСКИ КАНАЛ И НАФПЛИО

Благодарение на Коринтския канал, се спестяват 700 км. заобикаляне на п-ов Пелопонес. Започва да се строи през 1881 г. и първият кораб, който преминава през него е на 25 Юли 1893 г. Проектът е на двама унгарски архитекти, участвали в строежа на Панамския канал. Дължината му е 6343 м. и свързва Егейско с Йонийско море. Тук се прави спирка за кафе и фото пауза.

Турът продължава към Нафплио – първата столица на Гърция и един от най- красививите и стари градове на нашата южна съседка. Той представлява съвкупност от архитектурата и културата на французи, венецианци, османци и гърци. Със сигурност ще се впечатлите от венецианската крепост Паламиди, от атмосферата на стария град и от спиращата дъха гледка към крепостта – остров Буржи. Програмата не е подходяща за трудно подвижни хора. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Целодневна екскурзия, обядът в хотела отпада.

 

ЦЕНА: 45 €- възрастен и 35 €  деца до 11.99 г.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При потвърждение на резервацията - 30% от сумата.  Ако има ранни записвания          се вземат условията по тях.

                                      Пълно плащане: 15 работни дни преди дата на отпътуване.

             Забележка: Офертата е калкулирана с цени на горивата към м.октомври 2023г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

•          Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

 

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

•          При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

•                При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

           

•          При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

 

 

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ: Автобус.

 


 

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:   01 ЮНИ;   08 ЮНИ;  14 СЕПТЕМВРИ;  21 СЕПТЕМВРИ

 

Възможни дати: 
01/06/2024
08/06/2024
14/09/2024
21/09/2024

Форма за резервация

души