Недокоснати от времето...2022

1.    Ден – Благоевград - Сливен - Жеравна - Котел

Oтпътуване в 06:00ч.    с кратки спирки по пътя

Пристигане в Сливен около обядСред забележителностите  са  паметникът на Хаджи Димитър, Часовниковата кула, Художествената галерия, красивата сграда на общината, театър „Стефан Киров”, Старият бряст – вековно дърво, свидетел на много събития, и др.

Приятна разходка по главната пешеходна улица ще ви разкрие красотата и спокойствието на този град, а градската градина с кестените и езерото е любимо място за разходки на жителите и гостите на Сливен.
Близо до града се намира природния парк „Сините камъни”, където се намират и прословутите Сини камъни – обрасли в специфичен мъх скали, които сменят цвета си в зависимост от времето и светлината. Част от парка е и местността Карандила – популярно място за разходки и почивка.

Продължаваме за Жеравна – архитектурен резерват със запазени над 200 къщи с неповторима архитектура, характерна за  Възраждането. Къщи с основи от камък и разнообразна вътрешна уредба. Посещение на къщите-музеи на Йордан Йовков, Сава Филаретов, Старото класно училище и действащия храм – Църквата Св.Николай – построен през 1834 г. В селото има метох – част от Хилендарския манастир, където около 1772 г. е преписана ” История славянобългарска” /Жеравненски препис/.

Нощувка  в района на Котел.

2 ден  Котел - Медвен - Благоевград

Закуска.

Туристическа програма в Котел : Пантеона на Раковски, Музея на възрожденците и Галатанското училище – архитектурен паметник с уникална изложба на тъкани от котленския край.

Отпътуване за Медвен, родното място на Захари Стоянов. Прекрасните вековни гори наоколо са достатъчна причина за разходка в  района, но наблизо има и нещо специално - малкия водопад на Медвенската река Синия вир. Той не впечатлява с размери – височината му е около 3-4 метра, но изсечените скали, зеленината и синьото езерце, в което се спуска водата, образуват вълшебна гледка, която доставя истинска наслада на очите и душата. До водопада се стига  по пътека около 50 минути на посока

Отпътуване за Благоевград

ПАКЕТНА ЦЕНА: 130 лева

Цената включва:

транспорт, водач, 1 нощувка със закуска

Цената не включва;

входните такси за обектите - около 2-3 лева за всеки

 

 

Възможни дати: 
22/10/2022

Форма за резервация

души