Полет над Родопите (4)' 2022

1 нощувка със закуска в района

1 ден – Отпътуване от Благоевград за Смолян.

По пътя лек пешеходен тур до скала „Невястата“  по маркирана  екопътека. Започва от параклис „Св. Пантелеймон“ ( на пътя Смолян – Пампорово). Дължина на пътеката 750 м (30 минути).

Разкриват се уникални природни забележителности и зашеметяващи гледки.

Посещение на най-големия планетариум с астрономическа обсерватория в България в Смолян. Тук ставате зрител на звезден спектакъл, който ще ви пренесе във времето и пространството, до близки и далечни планети и  галактики.

Свободно време в Смолян.

Нощувка в района на Смолян.

Втори ден:

Закуска.

Отпътуване към  едно от чудесата на Родопите – най-новата туристическа атракция в района на горното поречие на р. Арда - стъклената панорамна площадка „Върхът”. Очаква ви едно невероятно преживяване с офроуд (разходка с джипове). Уникалното съоръжение се намира на 1350 м надморска височина. От панорамната площадка се разкрива спираща дъха гледка към региона - Ардин връх,   Карлък, Кулата Снежанка, връх Момчил, на запад – село Бориково, Черешките и Кушуте, а на изток родопският връх Ком.
Извисявайки се над скалите ще се насладим на красотата на Родопите и ще имаме възможност за невероятни панорамни снимки.
Продължаваме към красивите родопски селца – Смилян и Могилица.
Смилян е известно с единствения в страната „Музей на боба”, в който всеки посетител може да залепи бобено зърно на огромно пано – кандидат за „Книгата на рекордите на Гинес”. Именно тук може да закупите и от известния смилянски фасул.
Продължаваме към село Могилица по красивия и романтичен родопски път. Разглеждане на Агушевите конаци – великолепно творение на родопската архитектура, най-голямата феодална сграда на Балканския полуостров за своето време. В конаците е снимана една от знаковите сцени на филма „Време разделно”.

15.30 – Отпътуване за Благоевград.

Пакетна цена: 95 лева

Цената включва: транспорт, 1 нощувка със закуска, водач от агенцията
 

Възможни дати: 
04/06/2022

Форма за резервация

души