Полет над Родопите...2021

Отпътуване в 6.30 ч. по маршрут Пловдив –  Кърджали. По пътя фотопауза на феномена Каменните гъби.  Местните го наричат Мантаркая - скални образования, резултат от хилядолетното действие на природата. 

Пристигане в Кърджали. Посещение на:

-Историческия музей.  

-манастира „Свети Йоан Предтеча“ - средновековен български ансамбъл 

-язовир Кърджали

-манастира „Успение Богородично”,  един от малкото новопостроени в България. В двора на манастира е параклиса Животоприемний източник, за който се счита,  че е благословен. В манастира се намира изключително ценна реликва – частица от Кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Свободно време. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела. Свободно време.. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Разглеждане с екскурзовод на „Етнографски  комплекс – Златоград” –  музей на открито, който представя  облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из  архитектурния резерват, да опитаме  кафе на пясък, да посетим най-старата църква в Родопите – “Успение Богородично” (1834 год.) и сградата на най-старата поща в България.

Отпътуване за село Стар Читак, където се намира най-впечатляващия и най-сниман меандър на река Арда. Място, определяно от пътешествениците като най-величествената гледка в България.

Фотопауза.

Отпътуване за Благоевград около 16 часа.

ПАКЕТНА ЦЕНА: 105 лв.

Цената включва транспорт, екскурзоводски услуги, нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3 звезди в Златоград/Кърджали.

Възможни дати: 
02/10/2021 to 03/10/2021

Форма за резервация

души