Разходка до четири места

1 ден:  6.00   отпътуване за пещерата Съева дупка.  Името и идва от имената на двама братя- Съю и Сейо,  овчарчета от близкото село, които по време на турското робство се укривали тук. Предполага се, че е образувана преди около 3,5 милиона години. Приказно сътворен свят от разнообразни по големина и форми сталактити, сталагмити и сталактони. На места обагрени в червено, заради железния окис в скалите, тази пещера с право заслужава да носи името Подземната перла сред пещерите в България.

През 1963 г пещера Съева дупка е обявена за природна забележителност.

Около обяд време за Ловеч - града на люляците, на емблематичния покрит мост, на бароковите къщи и възрожденския квартал в подножието на хълмовете Стратеш и Хисарлъка.

Продължаваме за извора Златна Панега. Изворът е вторият по големина карстов в България, със среден дебит на водата 2500 л/сек. Забележителен е цветът на водата в двете езера – заради разтворения калциев карбонат тя е придобила нежен синьо-зелен цвят. Затова местните хора наричат извора "Синилото".

Кратка разходка по екопътека Искър - Панега

Отпътуване за пещерата Проходна - една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана - “окна”. Именно “окната” правят пещерата уникална. Разположени едно до друго, с еднаква бадемовидна форма, те удивително приличат на огромни очи, които сякаш се взират в посетителите. Неслучайно местното население ги нарича “Очите на Господ”

 

Около 17 часа отпътуване за Благоевград. 

Пакетна цена: 45 лева

Цената включва транспорт, паркинг и водач от агенцията.

Цената не включва входните такси:

Съева дупка 2-4 лева

 

Възможни дати: 
24/10/2021

Форма за резервация

души