Русе и Букурещ отблизо...2022

1 ден: Благоевград – Русе /450 клм.

6.00 Отпътуване от Благоевград . По пътя разглеждане на Червен -  средновековен  български град, един от най-значимите военни, културни и църковни центрове от времето на Втората българска държава (12-14 век). Днес има само  останки, но  все още може да се усети духа на една отминала епоха. Най-голям възход  Червен бележи при   династията Тертер. Тя е била родово владение на Георги Тертер – първият български цар от тази династия. През 16-ти век животът в крепостта постепенно запада, хората малко по малко се преместват да живеят в подножието на хълма, където се намира и днешното село Червен.

Пристигане в Русе. Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка на  градa на първото кино, първата гара и първата печатница, който и до днес пази изяществото на бароковата архитектура от края на XIX и началото на ХХ век. Заради приликата си със столицата на някогашната   Хабсбургската империя,  е наричан „Малката Виена”. Свободно време

Нощувка.

2 ден Русе – Букурещ - Благоевград /560 клм/

Закуска. Отпътуване за столицата на Румъния. Туристическа програма: Триумфалната арка, Музея на селото; сградата на Атинеума, Народния театър, Университета, площада на Революцията, Кралския дворец, църквата Крецулеску. Разглеждане на Патриаршеската църква с мощите на св. Димитър Басарбовски, покровител на града. Посещение на старата, историческа част на града - пеша: Княжеската църква, останки от княжеския дворец, крепостта Букурещ, дала името на града, Манук хан, улица Габровени, Смърдан, Липскани.

Посещение на двореца Примавера/по желание/ - фамилната резиденция на семейство Чаушеску. Както в Двореца на парламента,  и тук почти цялото обзавеждане е произведено в Румъния. Изключение правят оригиналните предмети и килими, получени като подарък при посещенията на Чаушеску в чужбина. Стените, облепени с копринени тапети, са украсени с картини на бележити румънски художници. Сградата е декорирана с мрамор и позлатени фигури в показния стил, моден по онова време - смесица от неокласицизъм и късен ренесанс.

Свободно време.

16.00 Отпътуване за Благоевград. Пристигане късно вечерта.

Пакетна цена: 145 лева

Цената включва 1 нощувка със закуска в Русе, обиколка на Букурещ, застраховка и транспорт.

Цената не включва: входните такси:

- 45 леи за Двореца на Пролетта

 

Възможни дати: 
18/06/2022

Форма за резервация

души