Солун - Едеса - Каламбака - Метеора' 2023

Пътувайте по тази незабравима програма и се насладете на средиземноморската атмосфера в Солун, магията и великолепието на Метеора,  естествената красота на Едеса!
 

Ден 1

Благоевград  - Солун - Едеса - Каламбака 370 km

Отпътуване от Благоевград в 7.00 ч.  по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула – символ на града; Арката на Галер, ; крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър” –  красив храм с мощите на св. Димитър.

Свободно време. Възможност за разходка с корабче из Термическия залив.

Продължаваме за Едеса. Намиращ се в подножието на планината Вермио, с прекрасен изглед към долината, с много вода и богата растителност, с голямо историческо наследство, градът е идеален за малко бягство, чрез което ще забравите всекидневието и стреса. Фотопауза край река Водас и водопадите. Те са най-големите в Гърция.  Обградени  от един зелен парк с вековни чинари.  Водите на големия водопад „Каранос” падат от височина приблизително 70 метра. На предпоследното ниво на парка има и една пещера със сталактити и сталагмити.

Разходка в старата част на града с типични балкански къщи с еркери и високи дувари.

Отпътуване за  Каламбака . Настаняване в хотел в Каламбака.  Нощувка.

Ден 2

 Каламбака - Метеора (Юнеско)

Закуска.  Метеора е една от визитките на Гърция - уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два или три от шестте  манастири. Свободно време в Каламбака.

Нощувка.


Ден 3

Каламбака - Олимпийска ривиера - Благоевград - 460 km

Закуска. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Ден за плаж и други морски удоволствия.

17.00 Отпътуване за България.

Пристигане около 9 часа.

Пакетна цена:  190 лева.

Цената включва: транспорт, 2 нощувки със закуски, водач от агенцията, 

 

 

 

 

Възможни дати: 
30/06/2023

Форма за резервация

души